- Temele proiectului: NATURA ȘI BIODIVERSITATEA. Schimbările climatice
- Durata proiectului: sept. 2022 – sept. 2023
- Coordonator proiect: ed. Marior Mădălina Elena
Cadrele didactice se remarcă într-un program internaţional care funcţionează de 30 de ani în lume şi de 16 ani în România, înţeleg mai bine problemele de mediu şi impactul lor asupra comunităţii din care provin, exersează folosirea Internet-ului şi noilor tehnologii ca instrumente educative dar nu în ultimul rând împărtăşesc experienţe cu alte cadre didactice din ţară şi din lume și sunt recompensate cu diplome ce atestă implicarea lor într-un program internaţional.
Preșcolarii învaţă despre problemele mediului în care trăiesc,schimbările climatice, biodiversitate, devin conştienţi de necesitatea împlicării în problemele mediului, devin mai atenţi şi mai preocupaţi de probleme mediului înconjurător. Aceștia îşi dezvoltă capacitatea de a lua decizii şi de a deveni lideri, îşi dezvoltă abilităţile, deprinderile şi cunoştințe, se familiarizează cu un vocabular adecvat privind mediul inconjurător. Ei sunt puşi în situaţii inedite, practice, devenind responsabili de propriile lor acţiuni, astfel îşi dezvoltă creativitatea, spiritul critic, capacitatea de a lucra în echipă şi de a lua lua decizii pentru atingerea scopului propus. Copiii învaţă să se comporte ca buni cetăţeni.
Părinții identifică mai uşor problemele locale de mediu datorate schimbărilor climatice și ajută la informarea şi conştientizarea membrilor comunităţii locale prin organizarea unor campanii ecologice.
Din anul 2015 Grădinița Excellence face parte din Programul Eco-Școala și propune o gamă variată de activități ecologice.
În primul rând preșcolarii exersează diverse comportamente ecologice în parcul grădiniței: observări, menținerea parcului curat-fără deșeuri, plantări diverse, activități udarea și curățarea plantelor din curtea grădiniței, etc. Punem la dispoziția familiilor care ne trec pragul o expoziție, realizată împreună cu copiii, din gama reciclare creativă, punându-se accent pe valorizarea identității naționale, trecerea anotimpurilor, sărbători naționale- o educație globală.
În al doilea rând cele două excursii de o zi pe care le organizăm în fiecare an le dezvoltă atât deprinderile de deplasare în grup cât și cele de observare dirijată și independentă, cu obiective ecologice a schimbărilor care au loc în natură.
Nu în ultimul rând planificările extracurriculare precum deplasări în diverse parcuri din orașul nostru ne ajută să dezvoltăm comportamente ecologice și de protejare a mediului natural.
Toate acestea activități ne-au adus steagul verde în Gradiniță în anul 2017.
Eco-codul
“Plantele și animalele sunt toate
Ale noastre protejate
Împreună reusim să depășim
Orice schimbare ciudată
Pentru clima și natura toată.”